Samen weten we meer!

Informatie uitwisseling: open source database 

Wanneer de ervaringen van 300.000 kankerpatiënten die nu al alternatieve en complementaire therapieën en medicijnen gebruiken, zouden worden bijgehouden zouden we na een relatief kort periode veel weten over de meest toegepaste therapieën, levensstijlaanpassingen, eetgewoonten, gebruik van medicijnen en supplementen etc.
Alternatieve en complementaire therapieën gaan al jaren gebukt onder een gebrek aan kwantitatieve data verzameling, waarbij het gebruik en de effectiviteit kan worden gemeten. De traditionele manier van data verzameling is gebaseerd op dubbel blind onderzoek, klinische proeven, etc.; allemaal zeer langdurige en kostbare onderzoeken, die de mogelijkheden voor nieuwkomers of innovaties die een veel kleinere rol hebben, de toegang tot de markt door de hoge investeringen vrijwel onmogelijk maken.

Met de huidige mogelijkheden om online data te verzamelen is er feitelijk geen enkele belemmering meer om die data niet door de gebruikers zelf bijeen te laten brengen. Het enige dat daarvoor nodig is, is de vrijwillige medewerking van de gebruikers, een goede user interface en een database ontwerp waarop allerlei kwantitatief onderzoek mogelijk is.

Voor de ontwikkeling van een dergelijke site met onderliggende database is in eerste instantie ca. € 50.000 nodig voor het doen van een haalbaarheidsstudie en functioneel ontwerp. Om deze investering bijeen te brengen doen wij een beroep op sponsoren!

[contact-form-7 id=”893″ title=”donateur-2012″]

7 Responses to Samen weten we meer!

 1. Graag ontvangen we van bezoekers van deze site reacties op ons voorstel om een database te bouwen om patienten ervaringen met complementaire geneeskunde of therapieen te verzamelen en te analyseren.

  Laat daarom uw mening hier achter!

 2. Pingback: Samen weten we meer! | Linda's Blog

 3. Pam Comijs says:

  Beste Linda,
  Dit lijkt me een goed plan. En een hele klus om van de grond te krijgen.
  Ik wens je er veel succes mee.
  Hartelijke groet,
  Pam

 4. Pingback: Elke woensdagavond: Kankerkransje in Soest | Linda's Blog

 5. Manon Swart says:

  Eindelijk gaan we meetellen, Top initiatief!
  Manon

Geef een reactie