InKaZo staat voor Innovatie in KankerpatiëntenZorg en is een initiatief van 4 betrokken vrouwen die zich zorgen maken om de kwaliteit van de zorg aan kankerpatienten in Nederland. Zij willen zich inzetten om de resultaten van de gangbare behandelmethoden bespreekbaar te maken op het gebied van genezing of de kans daarop en de bijwerkingen. Voorts willen zij een dialoog op gang brengen over de vrijheid van therapiekeuze voor patiënten en arts. Opdat er gezocht wordt naar innovatieve manieren om de effectiviteit, duurzaamheid en kwaliteit van de kankerpatiëntenzorg in Nederland te verbeteren.
Congres
Deze dialoog willen zij binnenkort openen! Dat zal gebeuren in de vorm van een internationaal congres, waar sprekers uit de hele wereld hun visie zullen geven op niet alleen het ontstaan en de behandeling van kanker, maar tevens op het scheppen van een nieuw kader waarin toetsing, erkenning en financiering van andere dan de huidig gangbare behandelmethodieken mogelijk zal zijn. Zij nodigen daarom overheid, verzekeraars, patiëntenverenigingen, ziekenhuisdirecties, verplegend personeel, specialisten, therapeuten, psychosociaal begeleiders, hulpverleners, huisartsen en patiënten uit om deel te nemen aan het congres.
Linda Woudstra
Linda, zelf in 2008 geconfronteerd met borstkanker, studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft. Na haar studie werkte zij voor General Electric Plastics, als product manager en design manager. In 1994 startte zij met haar eerste bedrijf Yellow & Blue Consultancy BV van waaruit zij grote veranderingsprocessen leidde onder andere bij Phillips en aan de wieg stond van het eerste milieu jaarverslag.
Innovatie is voor haar in de eerste plaats een communicatieproces vormgeven, spreken over wat nog niet is. De grootste uitdaging is om de verbeelding van mensen te prikkelen. De laatste 10 jaar heeft zij zich vanuit haar tweede bedrijf www.Regeltante.nl ingezet voor het verbeteren van de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt.
Haar motto: You can lead a horse to water, but you can’t make him drink.
Pamela Sturhoofd
Pamela Sturhoofd studeerde Politicologie en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In 1991 studeerde zij af in Media Organisatie en begon een carrière bij de televisie. Via TROS televisie, Sleeswijk Entertainment en Stokvis Producties, werkte ze uiteindelijk als uitvoerend producent bij Endemol. In diezelfde tijd rondde ze haar opleidingen regie en presentatie af op de Media Academie in Hilversum. In de zomer van 1998 vestigde ze zich in Mexico, waar ze bijna twee jaar woonde, reisde en werkte voor diverse Nederlandse en internationale media.
Tegenwoordig werkt Pamela het merendeel van het jaar vanuit het Special Eyes kantoor in Amsterdam. Daar richt zij zich op het produceren en regisseren van human-interest documentaires voor zowel radio als televisie en non-profit organisaties.
Ymkje Damsma
Ymkje Damsma werkte vele jaren als medisch- en directiesecretaresse in o.a. de gezondheidszorg. In 1987 werd zij geconfronteerd met de vooral machteloze situatie waarin ouders van kinderen met kanker zich bevinden: bij haar destijds 4-jarige buurjongetje werd de diagnose acute lymfatische leukemie gesteld, waarvoor het jongetje achtereenvolgens 4 jaar medisch is behandeld en waaraan hij op slechts 8-jarige leeftijd overleed. Dit nadat een schrikbarend aantal lotgenootjes in de beide ziekenhuizen waar de behandelingen werden ondergaan, reeds waren overleden. Dit verontrustende feit deed haar desgevraagd in 1990 ertoe besluiten zich aan een stichting voor kinderen met kanker te verbinden.
Zij assisteerde Drs. Henk Trentelman (die in augustus 2010 overleed aan de gevolgen van prostaatkanker) bij het schrijven van zijn tweede boek, getiteld “Chemo? Of kan ik zélf kiezen?”
Eveneens verricht zij secretariaatswerkzaamheden voor een not for profit organisatie die veelbelovende zgn. stiefkindmedicatie ter beschikking wil stellen aan artsen en patiënten.
Haar lijfspreuk: “Ervaring is de beste injectie tegen vooroordelen”.
Léonie Sazias
Léonie Sazias koos na haar studie Textiele werkvormen/Handenarbeid op de Kunstacademie voor een carrière in de TV wereld. Eerst als omroepster bij Veronica en later bij de Avro en de Tros. Ook presenteerde zij diverse programma’s, waaronder De Ojevaarsjo en Dierenmanieren. Van oktober 2008 tot december 2012 was Léonie dagelijks te horen bij Omroep MAX op radio 5 Nostalgia, waar zij samen met Henk Mouwe het programma Wekker – Wakker presenteerde. Sinds de Hilversumse Gemeenteraadsverkiezingen van 2010 is zij fractievoorzitter van Hart voor Hilversum, welke partij 3 zetels telt. Naast haar politieke werkzaamheden heeft Léonie haar eigen atelier Navaya, waar zij doet aan beeldhouwen, houtsnijden, tekenen, schilderen en meubel maken.