Nieuwste inzichten rond kanker en voeding

Op woensdagavond 11 april is in Forum van Wageningen UR (University & Research centre) een lezingenavond over de nieuwste wetenschappelijke inzichten omtrent voeding en kanker. De avond is in handen van de Afdeling Humane voeding van Wageningen University, Di-Et-Tri (studievereniging opleiding Voeding en Gezondheid) en KLV Wageningen Alumni Network. De avond is voor iedereen toegankelijk. Aanwezigen wordt gevraagd een vrijwillige donatie te doen voor de actie Alpe d’Huzes van KWF Kankerbestrijding.

Kanker raakt ons allemaal. Ongeveer een op de drie Nederlanders krijgt gedurende z’n leven te horen dat hij of zij kanker heeft. Hoewel we redelijk veel weten over de rol van voeding en leefstijl bij het ontstaan van kanker, weten we veel minder over de rol van voeding en leefstijl na kanker. Welke adviezen kunnen we geven aan mensen die kanker hebben gehad?

Wat is de rol van leefstijl na kanker? Op 11 april vertellen drie toonaangevende wetenschappers wat de stand van de wetenschap is wat betreft voeding en gedrag na kanker. Aansluitend zal er aan de hand van stellingen en inbreng uit het publiek gediscussieerd worden over de nieuwste wetenschappelijke inzichten over kanker en implicaties voor gedrag.

Sprekers Prof. Ellen Kampman, Wageningen University, “Voeding en kanker”. Prof. Kampman is hoogleraar Kanker en Voeding aan zowel de Vrije Universiteit Amsterdam als Wageningen University. Haar leeropdracht richt zich niet alleen op voeding bij de preventie van kanker, maar steeds nadrukkelijker ook op voeding bij kankeroverleving. In haar lezing zal prof Kampman een overzicht geven van de rol van voeding en leefstijl bij kanker.

Prof. Kees de Graaf, Wageningen University, “Smaakveranderingen bij kanker”. Prof. de Graaf is hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag aan Wageningen University. Prof de Graaf houdt zich binnen zijn leerstoel bezig met sensoriek en voedselkeuze. In zijn lezing zal hij ingaan op sensorische veranderingen tijdens kanker(therapie). Prof. Jaap Seidell, Vrije Universiteit Amsterdam, “Leefstijlveranderingen bij kanker”. Prof. Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid en directeur van het departement Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Prof. Seidell is expert op het gebied van gedrag en gedragsveranderingen bij overgewicht. Hij zal in zijn lezing ingaan op gedragsveranderingen na kanker.

Locatie, tijd, aanmelding De lezingen- en discussieavond staat onder leiding van prof. Frans Kok, hoofd Afdeling Humane voeding Wageningen University en wordt gehouden op woensdag 11 april 2012 in gebouw Forum van Wageningen University, zaal C222 (grote collegezaal), om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30u)

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.klv.nl. Meer informatie bij Renate Winkels, e-mail renate.winkels@wur.nl.

Bron: WUR

Geplaatst in leefstijl, Preventie, voeding and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie